Perfect Day

Dnes Vás trochu vezmeme do sveta plného sladkej vône a pre mnohé z nás aj hriechu. Ale je to tak, neodmysliteľnou súčasťou každej svadby sú koláče, torty a všetko, čo jednoducho musí byť na candy stole.  Preto nám dnes Lucka so Sweet cakes bakery  trochu priblíži svoju vášeň v sladkom svete cupcakes, cookies alebo tak obľúbených macarons. To, ako a prečo začala vyrábať tieto dych berúce dobrotky a mnoho iného aj o samotnej Lucke sa dočítate už nižšie.

Ale pozor! Už samotné fotografie môžu vyvolať obrovskú chuť na naozaj "len" malinký cake :)

 Ako si začala s podnikaním?

Všetko to začalo našou svadbou. Keď sme pred skoro štyrmi rokmi plánovali s priateľom svadbu, na Slovensku máloktorá nevesta tušila, čo je to „candy bar“. Ja som bola unesená z obrázkov zahraničných svadieb, na ktorých nechýbali nádherne zdobené koláčiky v košíčkoch, guličky na paličkách alebo pestrofarebné okrúhle dezerty, hoci ich názvy či chute mi boli vtedy ešte úplne neznáme. Časom ma táto téma zaujímala stále viac a ja som na našej svadbe rozhodne niečo podobné chcela mať. Ponuka u nás bola viac ako biedna, také niečo ako som videla na obrázkoch som na Slovensku nenašla. Povedala som si že to skúsim sama. Že začiatky vôbec neboli jednoduché o tom svedčili aj moje prvé pokusy, ale na našej svadbe nakoniec nechýbali cupcakes, wedding cookies ani sladký stolík. Ich vizuálna a chuťová stránka mala od tých súčasných veľmi ďaleko, ale bol to začiatok nášho podnikania.

Kedy si si uvedomila, že Ťa tvoja práca úplne pohltila a rozhodla si sa jej venovať naplno?

Keď som ráno, naobed, večer či v noci zatvorila oči a videla samé „kapkejky“ ... a keď to časovo už nebolo zlúčiteľné s vtedajšou prácou.

Existuje ešte niečo, čo by si si vedela predstaviť robiť, ak by si nezačala so Sweet cakes bakery?

Určite áno, pracovala by som v oblasti marketingu, ako i predtým. To ma vždy bavilo a napĺňalo. Teraz sa tomu venujem čiastočne tiež, ale už v našej firme.

Perfect Day, rozhovor_0074

Odkiaľ berieš inšpiráciu pri tvorbe?

Najmä od úžasných austrálskych či amerických cake & cupcake designers. Ich krásna tvorba nás núti stále sa zlepšovať a posúvať hranice. Neradi však kopírujeme a konečný vizuál je vždy originál, dotvorený našou fantáziou alebo požiadavkami od zákazníkov.

Aký je tvoj štýl?

Nemáme vyhranený štýl, snažíme sa čo najviac vyhovieť želaniam zákazníkov a prispôsobiť sa ich svadobnej téme či už farebne alebo štýlovo. Ja osobne však obľubujem romantické svadby s ľahkým vintage nádychom.

Koľko Ti trvá príprava náročnej torty?

Približne týždeň. Ale niektoré dekorácie ako veľké kvety, ornamenty a podobne sa pripravujú aj skôr.

Perfect Day, rozhovor_0073

Prežívaš stres pri presune toriet?

Zo začiatku to bol veľký stres, ale teraz to už tak neberiem. Obavy tam však sú vždy, najmä pri veľkých tortách.

Čo máš najradšej na svadobných tortách?

Finálne dolaďovanie detailov a dekorovanie.

Čím Ťa tvoja práca napĺňa? Čo Ťa na tom všetkom najviac baví?

Výsledok, s ktorým som spokojná ja i naše nevesty je najkrajšou odmenou, to ma napĺňa dobrým pocitom a zároveň je to hnací motor tvoriť a pracovať ďalej. Najviac ma baví tá tvorba – kreativita. Niekedy aj tri krát ešte otvorím chladničku a poteším sa pohľadom na pekný nový výtvor.

Perfect Day, rozhovor_0072

Obdivuješ niekoho v svadobnom priemysle?

Áno, je to Moruška dizajn. Robia úžasné veci, ktoré sú v skutočnosti ešte krajšie ako na fotkách /i keď aj na nich to vyzerá skvele:)/. Vždy ma prekvapia, ešte som nevidela výzdobu od nich, ktorá by sa mi nepáčila a nenadchla ma niečím.

Cukrár musí mať božskú trpezlivosť. Existuje niečo čo Ťa vie vytočiť?

Niekedy sú dni alebo hodiny kedy i pri najlepšej snahe sa proste nič nedarí podľa predstáv. To ma dokáže vytočiť. Vtedy je najlepšie nechať to na neskôr. Potom sa akoby zázrakom všetko jednoducho podarí a ja sa nestíham čudovať ako to zrazu ide.

Ak by si mohla cestovať kamkoľvek na svete, kam by si sa vybrala?

Je veľa miest, ktoré by som chcela vidieť, milujem cestovanie. Ale spomeniem napríklad Juhoafrickú republiku, Karibik, Californiu, Nový Zéland či africké safari v Tanzánii.

Perfect Day, rozhovor_0075

Ako začína tvoje ráno?

Väčšinou emailami a inými počítačovými povinnosťami v rámci mojej práce, ak naše malé dieťa ešte spí. Ak je už hore, treba sa venovať najskôr jemu, až potom prichádza na rad práca.

Máš radšej film alebo knihu?

Rada si pozriem dobrý film ale aj zaujímavá kniha vie byť super. Momentálne však nemám na knihy veľmi čas, keď si ho nájdem tak skôr na časopis.

Na čo by mala nevesta myslieť pri výbere cukrára?

Dezerty a svadobná torta sú dôležitou súčasťou svadieb, a výber cukrárky nie je dobré podceniť. V súčasnosti letí trend koláčikov pekných na pohľad, teda čím famóznejšie a krajšie zdobenie a prevedenie, tým lepšie. Avšak treba dbať aj na chuť tejto nádhery. Nie všetky krásne dezerty sú aj chutné.

Perfect Day, rozhovor_0071

Nejaké rady pre našich čitateľov, ktorí majú o pár dní svadbu?

Či vás čaká romantická svadba na krásnom ostrove vo štvorici alebo veľká akcia v kruhu rodiny a priateľov, vždy je dôležité užiť si to a nestresovať sa kvôli detailom, ktoré nevyšli celkom podľa vašich predstáv. Žiadna svadba, ani tá najlepšie pripravená, sa nezaobíde bez nejakých menších komplikácií, ktoré však často nie sú podstatné. Vy aj ostatní si nakoniec zapamätajú dobrú atmosféru a uchovajú si peknú spomienku na svadbu celkovo, nie na tie anglické ruže vo vašej kytici, ktoré mali byť v inom odtieni ružovej, a vy ste kvôli tomu mali pokazené celé svadobné dopoludnie. Svadba je najmä o krásnom sľube, ktorý veríme, vydrží až kým nás smrť nerozdelí.

Nebojte nikomu neprezradíme, že aj vy ste podľahli :) Úplne vás chápeme. Ten prázdny tanierik na mojom pracovnom stole určite nie je z práve dojedeného Cheesecaku :)) Všetci, čo chcete o Sweet cakes bakery vedieť ešte viac si pozrite ich stránku tu alebo ich jednoducho sledujte na facebooku.

Vidíme sa opäť po víkende. Hlavne nech je krásny, teplý a slnečný!

Starší článok Novší článok